Airco vermogen

Airco vermogen

Het vermogen van uw airco berekenen

Voorkom frustraties en bespaar geld!Een ondermaats aircosysteem zal hard moeten werken en dus meer stroom verbruiken. Daarnaast zal het nooit de gewenste temperatuur krijgen op zeer warme of koele dagen – Is dit niet de tijd dat u wilt dat de airconditioner perfect werkt? Ook zal het systeem worden benadrukt en verkort de levensduur van de componenten. Onze airco systemen hebben een levensduur tussen de 10-20 jaar, mits vakkundig geïnstalleerd. Het is moeilijk en duur om een verkeerd airco systeem na de eerste installatie te moeten vervangen. Daarom is het verkrijgen van de juiste op-maat-airco systeem is erg belangrijk.

Het airco vermogen van airconditioners word uitgedrukt in kilowatt (KW), British Thermal Units (BTU) of Horse Power (HP).

Onze airco’s worden uitgedrukt in KW en word gemeten van de uitgang van de airconditioner. Evaluaties worden gegeven voor koeling en verwarming. U zult merken dat de KW-uitgang van een airconditioner hoger is dan de elektrische KW-ingang. De verhouding van de KW uitgang van de elektrische invoer wordt COP genoemd (Co efficiënt Of Performance). Het is tevens een maat staaf voor het rendement. Hoe hoger de COP hoe efficiënter het airco systeem. COP heeft dezelfde waarde als EER (Energie-Efficiency Ratio).

Bijvoorbeeld een LG 6,8KW Standard Inverter heeft koelcapaciteit van 6,8KW en een warmtevermogen van 8,0KW. U ziet dat het verwarmingscyclus efficiënter is dan de koelcyclus.

Airco vermogen

Hoe bereken ik de benodigde KW’s?

De eerste stap voor de aanschaf van een airco systeem is de totale oppervlakte van de ruimte berekenen, het koelen voor het airco vermogen is immers van groot belang. Het koelvermogen berekenen we naar het aantal KW’s, als u de m3 inhoud van de ruimte vermenigvuldigd met 40 heeft u in de meeste gevallen een goede uitgangspositie.

Voorbeeld:

De ruimte is 6,00 meter lang, 9,00 meter breed en het plafond is 2,80 meter hoog. We rekenen het volgende uit op de calculator: 6x9x2,8= 151,2m3. Deze uitkomst 151,2 vermenigvuldigen we met 40. 151,2×40=6048 watt, omgerekend is het dus 6,0 KW.

De volgende factoren kunnen invloed hebben op het koelvermogen:

• Aantal ramen (enkel of dubbel glas).
• Soort ruimte.
• Dak en/of muur isolatie
• Aantal personen die gebruik maken van de ruimte

Komt u er niet uit met het berekenen van uw airco vermogen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!